HVORDAN BRUKE RELAXGUN MASSASJEPISTOL

HVORDAN BRUKE RELAXGUN MASSASJEPISTOL

by Sara H

HVORDAN BRUKE RELAXGUN MASSASJEPISTOL?

Hvor lenge du skal massere varierer litt ut fra størrelsen på musklene. De store muskelgruppene som rygg, lår, rumpe og legger er 1-2 minutter med massasje passelig tidsbruk. De mindre musklene trenger ikke like lang tid. 


Hvordan skal du bruke din Relaxgun?  Beveg massasjepistolen forsiktig over muskelgruppene i små sirkler, opp og ned langs muskelfibrene i rolig tempo for optimal effekt. Relaxgun massasjepistoler har mange styrkenivåer og forskjellige massasjehoder tilpasset ulikt bruksområde. Bruk et styrkenivå hvor du kjenner at det tar godt i muskulaturen, men det skal ikke være så hardt at du ikke klarer å slappe av.

Hvor ofte du skal bruke din Relaxgun massasjepistol avhenger litt av ditt aktivitetsnivå og livsstil. Dersom du trener mye og benytter massasjepistol for å varme opp muskulaturen og forbedre restitusjonen, er det ikke noe problem å bruke den før og etter hver treningsøkt. Dersom du bruker en Relaxgun massasjepistol for skadeforebygging, økt blodsirkulasjon eller mot muskelsmerter er det mest gunstig å behandle hver bestemte muskelgruppe 1-2 ganger i uka. Dersom du bruker den oftere enn det, rekker ikke musklene å restituere skikkelig mellom hver gang, og kan påvirke effekten negativt. Bruk av Relaxgun massasjepistol kan godt kombineres med annen muskelterapi som tøying og  yoga.