HVA ER EN RELAXGUN MASSASJEPISTOL, OG HVEM PASSER DEN FOR?

HVA ER EN RELAXGUN MASSASJEPISTOL, OG HVEM PASSER DEN FOR?

by Sara H

Massasjepistoler har blitt kjempepopulært den siste tiden, og det med god grunn. Massasjepistoler har blitt profesjonelt brukt av både fysioterapeuter og kiropraktorer i Norge lenge, men nå har Relaxgun kommet ut som et brukervennlig massasjeapparat du selv kan bruke hjemme. Tester og erfaringer tilsier at om du ønsker bra men billig massasje, er en håndholdt massasjepistol noe for deg. Relaxgun har tre ulike modeller, ta testen - finn den som passer best for deg HER 

HVA ER EN MASSASJEPISTOL?

En massasjepistol er en håndholdt, batteridrevet og profesjonell terapienhet som enkelt gir en dyp massasje. Den har en rekke helsemessige fordeler, blant annet å redusere muskel- og senesmerter, øke musklenes mobilitet og forebygge skader. En Relaxgun massasjepistol er det optimale verktøyet for deg som ønsker raskere restitusjon og reduserte muskelplager. Massasjepistolen er utstyrt med ulike massasjehoder spesialtilpasset de ulike muskelgruppene. 

 

LES OGSÅ : 9 FORDELER VED BRUK AV RELAXGUN MASSASJEPISTOL 


 

HVORDAN FUNGERER EN MASSASJEPISTOL? 

Massasje fra en Relaxgun massasjepistol vil gi en vibrasjonsmassasje som har samme fysiologiske effekter som allmenn massasje. Det er ulike teorier for hvordan det gir effekt i kroppen; én teori er at vibrasjonsmassasjen stimulerer reseptorer i bløtvevet, og gir beskjed til hjernen om å redusere anspenthet. Den andre teorien går ut på at stimuli fra massasjepistolen blokkerer smertesignaler inn til ryggmargen, på samme måte som varme og kulde lindrer smerte, eksempelvis en ispose.

Enkelt forklart gjør man rett og slett hjernen oppmerksom på spenninger i muskel- og bindevev og lar kroppen gjøre noe med det.

 

HVEM PASSER RELAXGUN MASSASJEPISTOL FOR, OG HVORDAN HAR DET EFFEKT PÅ DINE HELSEPLAGER?

FOR DEG SOM SLITER DU MED MUSKEL-, SENE- OG LEDDSMERTER:

 Vibrasjonsbehandlingen man får av en Relaxgun massasjepistol vil lindre smerte og ømhet i muskler, sener og ledd. Smerter fra anspenthet i nakke, skuldre og korsrygg har god effekt av den avanserte vibrerende effekten fra en massasjepistol. Vibrasjonene fra massasjen bidrar til forbedret blod- og lymfesirkulasjon, noe som vil gjøre at avfallsstoffer ikke vil samle seg opp på steder og gi smerte. Det vil også gi hyppigere tilførsel av oksygen og næringsstoffer til musklene, som vil gjøre at man føler seg mye mer kvikk!

 

FOR DEG SOM TRENER:  

Før trening er det viktig med oppvarming av muskulaturen for å unngå skader under treningen. Bruk av en Relaxgun massasjepistol på musklene som skal belastes før trening, vil redusere risiko for strekk, skader og feilbelastninger. Massasjepistolens vibreringer øker blodsirkulasjonen og blodtilførselen til muskelen, og gjør muskelen mer klar for belastninger. 

Etter trening er muskelfibre på overflaten av den brukt muskelen bli litt ødelagte, og trenger å bli reparert - dette kalles restitusjon. Det er restitusjonen som gjør muskelen sterkere i etterkant av treningen. Kvaliteten på restitusjonen kan forbedres ved bruk av massasjepistol på musklene. Massasjen gir økt blodsirkulasjon og musklene får tilførsel av oksygen og kan kvitte seg med avfallsstoffer gjennom blodstrømmen. Dette gjør at muskelen blir raskere klar for nytt muskelarbeid, og tilrettelegger for et bedre treningsutbytte.

 

FOR DEG SOM ØNSKER Å FOREBYGGE SKADER OG ØKE MOBILITETEN:

Massasjepistoler er geniale hjelpemidler for å lindre kramper, spenninger og stivhet i musklene. Ved stivhet i musklene er det fort at det oppstår lav blodstrøm gjennom musklene, kalt iskemi. Dette gjør at musklene blir såre å ta på eller bruke, og kramper oppstår lettere. I slike tilfeller vil bruk av en massasjepistol hjelpe på å avspenne muskelen slik at den får restituert skikkelig, og helingsprosessen går betydelig raskere. Vibrasjonsbehandlingen man får av en Relaxgun massasjepistol vil resultere i raskere gjenoppretting og forbedret bevegelighet.

 

FOR DEG SOM ER STRESSET, ANSPENT OG RASTLØS:

Smerter fra anspenthet i nakke, skuldre og korsrygg har god effekt av den avanserte vibrerende effekten fra en Relaxgun. Vibrasjonene fra massasjen bidrar til forbedret blod- og lymfesirkulasjon, noe som vil gjøre at avfallsstoffer ikke vil samle seg opp på steder og gi smerter. Etter påbegynt massasjeterapi vil du merke mer fleksibilitet og raskere helbredning i musklene innen kort tid.

 

LES OGSÅ: HVORDAN BRUKE RELAXGUN MASSASJEPISTOL