9 FORDELER VED BRUK AV RELAXGUN MASSASJEPISTOL

9 FORDELER VED BRUK AV RELAXGUN MASSASJEPISTOL

by Sara H
Massasje har betydelige helseeffekter og er hyppig brukt i terapi mot blant annet muskelsmerter, muskelstivhet, revmatiske plager og stress. Terapiformen stammer fra kinesisk medisin i antikkens tid, og grunnet dens godt dokumenterte virkning praktiseres massasje den dag i dag. Massasjepistoler er testet og anbefalt av fysioterapeuter og kiropraktorer i Norge. 

Massasje trenger ikke være hverken dyrt eller tidkrevende, da du enkelt kan utføre dyp og pleiende massasje selv, ved en håndholdt massasjepistol.

HER FINNER DU 9 FORDELER VED BRUK AV RELAXGUN MASSASJEPISTOL:

1. Før trening - oppvarming, forebygging av skader 

For å unngå skader under trening er det viktig med oppvarming av muskulaturen. Bruk av en Relaxgun massasjepistol på musklene som skal belastes før trening, vil redusere risiko for strekk, skader og feilbelastninger. Massasjepistolens vibreringer øker blodsirkulasjonen og blodtilførselen til muskelen, og gjør muskelen mer klar for belastninger. 

2. Etter trening - gjenoppretting og restitusjon

 Når man trener en muskel, vil muskelfibre på overflaten av muskelen bli litt ødelagte, og trenger å bli reparert - dette kalles restitusjon. Det er restitusjonen som gjør muskelen sterkere i etterkant av treningen. Kvaliteten på restitusjonen kan forbedres ved bruk av Relaxgun massasjepistol på musklene. Massasjen gir økt blodsirkulasjon og musklene får tilførsel av oksygen og kan kvitte seg med avfallsstoffer gjennom blodstrømmen. Dette gjør at muskelen blir raskere klar for nytt muskelarbeid, og tilrettelegger for et bedre treningsutbytte.

3. Smertelindring i stive og støle muskler 

Vibrasjonsbehandlingen man får av en massasjepistol vil resultere i raskere gjenoppretting, forbedret bevegelighet, og lindring av smerter og ømhet i muskelen. Smerter fra anspenthet i nakke, skuldre og korsrygg har god effekt av den avanserte vibrerende effekten fra en massasjepistol. Vibrasjonene fra massasjen bidrar til forbedret blod- og lymfesirkulasjon, noe som vil gjøre at avfallsstoffer ikke vil samle seg opp på steder og gi smerte. Det vil også gi hyppigere tilførsel av oksygen og næringsstoffer til musklene, som vil gjøre at man føler seg mye mer kvikk!

4. Rehabilitering 

Innenfor rehabilitering er massasje kjent for å være en av de mest effektive behandlingsformene. Det både bidrar til raskere gjenoppretting, men forhindrer også skade å skje på nytt, da det gjør det skadede området mer rustet. En Relaxgun massasjepistol vil være et supert supplement for folk som er i behandling eller i en helbredende gjenopprettingsprosess, da det vil fremskynde prosessen og holde kroppen i gang. Etter påbegynt massasjeterapi vil du merke mer fleksible og raskere helbredning innen kort tid.

5. Unngå melkesyre med Relaxgun massasjepistol

 Melkesyre er et stoff som dannes i musklene når oksygennivået i kroppen er for lavt. Dette er fordi oksygen er nødvendig for muskelarbeid, og kroppen vil starte å produsere oksygenet selv, dersom nivået er for lavt. Denne omdanningsprosessen koster både energi, men det legger også fra seg avfallsstoffer i musklene, som oppleves som smerte, kan gi kramper og man føler seg utmattet. Massasje fra en massasjepistol reduserer dette da det frigjør giftstoffer og oppsamlede laktater fra musklene og vevet rundt. Dette gjør at sannsynligheten for lavt oksygennivå i musklene er mindre, og hvis det oppstår melkesyre vil det forsvinne mye raskere.

6. Aktiverer nervesystemet og musklene

Nervesystemet stimulerer og regulerer muskelaktivitet. For hver gang en muskel brukes, går det beskjeder mellom musklene og hjernen gjennom nervesystemet. Disse koblingene har reseptorer som kan stimuleres ved massasje fra en Relaxgun massasjepistol, som trener nervesystemet og opprettholder god kontakt med musklene. Dette øker også mobiliteten, og evnen til å slappe av og avspenne når muskelarbeidet er ferdig. 

7. Massasjepistol reduserer stivhet

 Massasjepistoler er geniale hjelpemidler for å lindre kramper, spenninger og stivhet i musklene. Ved stivhet i musklene er det fort at det oppstår lav blodstrøm gjennom musklene, kalt ischemi. Dette gjør at musklene blir såre å ta på eller bruke, og kramper oppstår lettere. I slike tilfeller vil bruk av en massasjepistol hjelpe på å avspenne muskelen slik at den får restituert skikkelig, og helingsprosessen går betydelig raskere.

8. Bryter opp arrvev

Når huden blir utsatt for trykkskader, sår eller sting etter operasjoner, er huden skadet og må repareres, og det oppstår arrvev der huden har vært skadet. Arrvev er mindre elastisk, strammere og mindre følsom enn vanlig hud, og det kan være problematisk å holde en god blodstrøm gjennom arrvev. Det har av erfaring vist seg at bruk av Relaxgun massasjepistol kan bryte opp deler av disse kollagenfibrene i arrvevet, og hjelpe med å reparere de skadede fibrene i kroppen På denne måten vil arrvevet bli mindre stramt, og vil bidra til økt blodsirkulasjon.

9. Velværefordeler med massasjepistol 

Det er mange helsemessige fordeler med bruk av massasjepistoler. I Norge er det rapportert inn en rekke andre fordeler enn de nevnt ovenfor. Du kan selv lese våre kundeanmeldelser nederst på denne siden. Våre kunders erfaringer er blant annet forbedret søvnkvalitet, lindrer smerter ved fibromyalgi, økt mobilitet og hjulpet mot anstrengelse og angst. 


Sjekk ut utvalget av massasjepistoler HER