HVILKEN HUNDESENG BØR DU VELGE FOR DIN HUND?

HVILKEN HUNDESENG BØR DU VELGE FOR DIN HUND?

by Sara H

Med riktig hundeseng kan hunden din oppnå høyere livskvalitet, bedre søvn, mer regelmessig døgnrytme og mer balansert energinivå. Ved å få sitt eget lille område hvor den kan gå til for å slappe av, og hvor den kan være litt for seg selv er like viktig for hunder som for oss mennesker. Et fast sted å hvile på er viktig for å forbedre hundens søvnkvalitet og restitusjon. Hunder uten hundeseng, eller feil type hundeseng har for vane å legge seg ned hvor som helst, så du vil også kunne oppleve å få en bedre dressert hund med riktig type hundeseng.

 

HVA ER VIKTIG Å TENKE PÅ NÅR DU VELGER HUNDESENG?

Når du skal velge en hundeseng tilpasset din hund er det viktig å tenke gjennom hvilke behov din hund har. Se etter hundesenger med oppgitt vekt, slik at du kan kjøpe en som matcher din hunds vekt. Husk at dette ikke handler om størrelse på sengen, men komfort for hunden. Enkelte hunder liker å krølle seg litt sammen, mens andre vil ligge mer utstrakt. Det er dermed ikke sagt at jo større seng jo bedre. 

Se hele vårt utvalg av hundesenger her

HVILKEN TYPE HUNDESENG BØR JEG VELGE?

Hundeseng med tak/ hule

Hunder og valper har ikke nødvendigvis behov for tak. Men for enkelte hunder kan det føles tryggere med et tak eller en hule de kan krype inni. Dett gjelder som oftest små hunder. En hundeseng med take eller hule kan gjøre soveplassen deres lunere og mørkere som kan føre til at det føles mer komfortabelt. Er hunden din mye redd og engstelig kan det være fint for hunden din med en seng som inkluderer tak eller hule.

Størrelse på hundesengen

Vi i Moderne liv har hundesenger i mange forskjellige størrelser og varianter. Vi har alt fra små hundesenger til de aller minste hundene og opp til de aller største. Vi anbefaler å gå til innkjøp av en hundeseng som matcher med vekten på hunden din, heller enn å kjøpe etter mål. Dette er fordi hunder ofte ønsker mindre senger enn vi ser for oss - så følg ekspertenes tips, og velg etter kg.

Myk eller hard? Bør du ha hundeseng med opphøyd kant?

Det finnes et stort utvalg av hundesenger; myke, harde, med memoryskum og med opphøyde kanter blant mye mye mer. Det finnes en metode for å finne ut din hunds preferanse på myk/hardere hundeseng. Dersom din hund helst ligger på gulvmatta, på gresset eller andre harde steder, er en hard seng det beste valget. Dersom hunden din helst vil opp i sofaen, eller legger seg på puter og pledd, er en myk seng et bedre valg. Seng med opphøyde kanter er uansett et sikkerstikk for at hunden skal føle seg tryggere og få en høykvalitets nattesøvn og et mer stabilt energinivå.

 Se hele vårt utvalg av hundesenger her